Vihreiden puoluekokous valitsi useita kantahämäläisiä puolueen johtopaikoille. Hämeenlinnan Vihreiden Mirka Soinikoski ja Teppo Heiskanen valittiin puoluevaltuuskuntaan kaudelle 2017–2019. Puoluevaltuuskunta hyväksyy Vihreiden valtakunnalliset poliittiset linjat.

Soinikoski edustaa puoluevaltuuskunnassa Vihreiden Hämeen piiriä ja Heiskanen Vihreiden valtakunnallista ruotsinkielistä yhdistystä Finlands Svenska Gröna rf.

Soinikoski on Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu ja Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja.

– Olen innoissani uudesta tehtävästä. Vihreät tarjoaa inhimillisen vaihtoehdon suomalaisille. Sote-uudistus on saatava maaliin yhteistyöllä ja asiantuntijoita kuunnellen, Soinikoski sanoo.

Heiskanen työskentelee korkeakoulujen yritysyhteistyön parissa ja on aiemmin ollut itsenäinen yrittäjä.

– Kuntavaaleissa Vihreät sai suuremman kannatuksen kuin koskaan. Minulle Vihreät on eteenpäin vievä, ennakkoluuloton muutosvoima. Tuon puoluevaltuuskuntaan koulutuksen ja yrittäjyyden asiantuntemusta. Monikielisyys, monikulttuurisuus ja maailmalle avoin yhteiskunta ovat Suomen voimavara.

Puoluevaltuuskunnassa on puheenjohtajan ja kahden varapuheenjohtajan lisäksi 40 varsinaista jäsentä ja 40 varajäsentä ympäri maata. Valtuuskunta hyväksyy periaateohjelmaa ja poliittista ohjelmaa lukuun ottamatta Vihreiden poliittiset linjat.
Mirka Soinikoski Teppo Heiskanen