Millaista on Marokon siirtotyöläisten maanläheinen kansanislam? Miksi Ghanaan virtaa apua sekä Iranista että Saudi-Arabiasta? Mihin mietiskelevät jaavalaismuslimit katosivat? Onko salafistien toiminnassa jotain salaista? Missä päin maailmaa imaamillekin voi tarjota pikarillisen viiniä? Millaisia islamiin pohjautuvia viestejä Kanye Westin ja Jay Z:n lyriikat sisältävät?

 

Historioitsija ja tietokirjailija Andrei Sergejeff kertoo uudesta kirjastaan Aikamme monta islamia Kumppanuustalon auditoriossa to.3.12.2015, klo. 18:00-19:00

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan! Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.


 

 

9789524953719Aikamme monta islamia monipuolistaa rohkeasti islam-kuvaa esittelemällä sen ilmenemismuotoja eri puolilla maailmaa. Se on helppolukuinen tietopaketti, jossa käsitellään ajankohtaisia islamin muotoja, kuten Iranin valtiouskontoa, Hamasin ideologiaa, Talibanin islamia ja Turkin AKP-puolueen poliittista islamia.

Näiden lisäksi tarkasteluun nostetaan tuntemattomampia islamilaisia yhteisöjä, joihin kuuluvat Intian Keralan mappilat, turkkilaisen mystikon Said Nursin seuraajat ja Suomessa asuvat tataarit.